alltså den här winnerbäck...

De är en låt ja har hakat upp mig lite på faktiskt...  "Och sommaren fryser till is"

"Och sommaren fryser till is
Hela himlen ser hur solen går ner
Gatlamporna ser hur löven fallit ner
Och sommaren fryser till is

Sommarens skratt ekar bort
Över Saras och Mikaels stad
Och över fallna blad går kylan ner en grad
Och sommarens skratt ekar bort

Och sommaren pyntar för snö
Och lämnar sitt avsked för att dö
Och himlen tar farväl och vintern intar själv
Och sommaren fryser ihjäl"

Nu är ja säker på att han sjunger om Röros, alltså hur fint passar de inte in, sommaren fryser ihjäl, och sara o mikaels  stad, ja menar Sara är hotellchef på Röros hotell, och hennes man Mikael, är direktör, och är köksmästare , sjukt flink på att laga mat, o är rätt känd i norge, (de är sara o mikaels barn ja ska ta hand om i höst, för dom som inte visste de) så ja tyckte de va ett rätt sykt samman träffande med den här låten..:P


jaja , godnatt:P


pain!

Ja nu ska ja snart på jobbet... och jag kan inte ens sätta på mig sockarna själv, det gör så grönjävulst ont.... de gör så jävla jävla ont!!   jag vet inte va jag har gjort, men det sitter i ryggen rätt långt ner typ sidan av svansvkotan fast längre upp på höger sida.., vakna imorse kunde knappt ta mig ur sängen, jag kan knappt böja mej ner, jag går som en gammal kärring, o de gör ont precis hela fucking tiden, så good luck emelie med att bädda sängar i dag...






Da blir det hjemreise!!

Ja hurni ni , den 1a juli, så drar jag mig över mot sundsvall :D Det ska bli gott!!
Och dessutom är det ju nästa vecka, så de är snart oxå!!
Kommer hem på onsdagen (den 1a) och åker tillbaka antingen söndagen den 5e eller på måndagen :D
så nu blir ja hemma några dar, men dock är det också sista gången ja kommer ha långledigt på ett tag..

så nu längtar jag som bara den!


saknar alla där hemma:)

sleten.

Ja igår såg jag på film med Tina, vilket var trevligt! Vi såg Wedding Bride, en riktig tjej film, :D den var bra o rolig!

Idag har jag jobbat, o fy fan va stressig de har vart, vi jobbade över oxå, vi var ju tvungna att bli klara idag, och ungefär en timme innan jag egentligen slutar, så ringer dom fra kaffestuggu och frågar om jag kan komma o jobba nu (14.30), och tills dom stänger vid 20.00, men jag har inte haft nån opplärning där ännu, så de fick bli en annan dag, kanske till vecka:)  

och den här kvällen blir nog bara väldi lugn,  är så himla trött o sleten, och ska ju upp på jobben imorn igen, lär ju nästan bli ännu värre imorn, ska vara ner på vertshuset imorn, o de är väldi många avreisende både imorn och måndag....


( btw det är en grej som är lit jobbi... de kanske är nå som inte borde ske egentligen... oddsen va ju inte så höga... men faan... :(  )  min vanliga tur skulle ja tro... faan.



ja jag längtar hem oxå.... damn..






haf


hej hemskt mycket jävla hej.

Nu är jag på konstigt humör ska ni veta, Jag är både glad, o fruktansvärt sur o frustrerad o grinig!

Idag har jag jobba de gick bra faktiskt... förutom en liten sak, när jag skulle bädda underslafen på en säng eller rättare sagt tre, men det här hände på den första, så böjer jag mej ner o skulle fixa lakanen, då högger de till i ryggen, "aj som fan " tänkte ja , men brydde mig inte.. men sen ni.. hände samma sak i nästa rum, o ja tänkte va är de för fel nu då... men ja brydde mig inte den här gången heller.. men va är det man säger.. Tredje gången gilt! o tro att jag brydde mig den här gången.. Ja iaf så böjer jag mig ner, o skulle fixa lakanen, o de högg nått så jävulst så knäna vek sig, o tro på fan att de gjorde ont, helt enkelt jag börjar bli gammal. Sen böjde jag mig inte ner nått mer idag.

Och nu ska ni få höra en till riktigt jävlig sak.. Imorgon är det midsommarafton.. just de är ju inte så jävligt förutom en liten detalj, Jag är i världens ände.. DÄR firas inte ens skiten! Ja menar va fan är de för fel? festar man så jääävulst på 17 jävla maj, så man inte kan av vara en liten dag till, typ midsommar ? de hade ju vart smart, men de tyckte inte norge.
FET SUCK!

o ja är frustrerad på en till sak, men de tänker ja inte nämna va de är, men ibland skulle de va skönt om vissa problem, eller hinder bara försvann av sig själv.


och en sak till, jag köpte ett norskt kontantkort idag o ja som trodde ja behövde mitt norska personnummer, men de behövde ja inte serni.. för jag kunde köpa det, men jag måste ha mitt norska personnummer för att kunna registrera kortet.. och där med ladda på det.. så hör o häpna, ja måste ha de där jävla personnumret för att kunna ladda på telefon jävulen.. good work.. jävla norge.
Godnatt


Back in Röros.

Ja nu var jag hemma i Röros igen efter en supertrevlig och hektisk helg hemma i sundsvall :)

Började med att jag kom hem på Torsdagkväll, vid halv 7 tiden, åt middag med mamma och pappa, vi pratade hur mycket som helst om allt. mysigt. Sedan åkte jag iväg till min syster och vi satt o pratade bra länge innan de var dags att bege sig igen.
Fredagen började att jag försov mig, så vi red aldrig ut några hästar på betet den dagen, så när jag vaknade studsa jag i kläderna sedan åkte jag och mamma på Evelinas skolavslutning, efter det åkte vi hem, sen var det bara o hämta sin egen bil och åka in till stan igen, och efter det hem till björkön, och sedan till stan igen, för att titta på när västermalm tog studenten, sen åkte jag hem till Björkön igen och sedan bort till simon för att fira hans student, hade mkt trevligt, Sedan åkte jag in till stan igen och grattade Bea lite, och träffa tjejerna :) blev lite för mycket alkohol för min del den kvällen, så jag struntade i krogen och såg på film med grabbarna istället :)
 
Lördagen fyllde jag 20, firade med familjen :) fick  fina presenter och hade jätte mysigt, senare på eftermiddagen tog jag med mig malin och åkte på systemet, premiär turen liksom;)  sedan åkte vi och handlade o sedan till jocke för att hämta min mobil som jag glömt hos han kvällen innan. sedan hem igen, åt lite med familjen och sedan kom Jenny, Julia, Helene , Kajsa och Maja och hämtade mig, och vi åkte ut på löran och skulle äta, där var också Simon, Daniel, Johan, Jesper, Carl, Pontus och Jocke. även Sandra kom lite senare :) Var en tokmysig kväll verkligen:) där drack vi och åt gott. Sedan så åkte vi en sväng till skatan och efter det till pontus och förfestade, sedan bar det av in till stan, var på irish tills dom stängde sedan blev det hemgång.

Söndagen blev en väldigt lugn dag, det regnade hela dagen, så jag gjorde mest ingenting.

Måndagen började med försovning den med, men jaja syrran och jag red ut Maya och Arne på betet, sedan var det bara hem och packa, för att sedan åka tillbaka hit till Röros igen. Vägen hem var spännande.. jag tänkte vända om och åka hem flera gånger, men de gjorde ja inte.. :P när jag kom till Hamra var det renar över allt, och det snöade... fick köra 30 km/h i säkert en kilometer bakom typ 20 renar som gick över hela vägbanan :P men sedan kom jag hem och gick o la mig på en gång.

och idag... ska jag packa upp o greja sedan ska jag ut o springa senare ikv. :)


Tack alla för en superfin helg.

Saknar alla där hemma!

ja...

När ja bestämde mig för att flyta hit, var jag less på det mesta, och trodde nån slags patetisk tanke om att alla problem skulle försvinna, och att jag skulle må så bra... en riktigt patetisk tanke, de enda ja försökte va o fly från alla problem, nytt ställe nya problem. de värsta av allt är väll ändå att jag verkligen sårat en vän.. så nu är man en vän mindre oxå... bra kämpat emelie.


nu ska ja lägga mig i min säng, o bara hoppas att dom två sista dagarna går fort.. fick ju helt plötsigt väldigt mycket jobb, kommer hem på torsdag kväll o med min otur, som tycks förfölja mej...


orkar inge mer nu.

gonatt.

arbeidsdag nr 2

Igår kväll när jag skulle gå o lägga mej, titta jag ut och ser att de snöar, faaan de är ju juni, o de snöar! jag va sur en stund o sen så såg jag att de hade slutat så då va ja nöjd o somnade, imorse när jag vaknade och tittade ut, va ser jag... jo hela bilen är täckt av snö, jag ville gråta men såklart gjorde jag inte, de va bara att dra på ett leendepå läpparna och sopa bort den där satans snön o sedan åka till jobbet. I bilen höll jag på att frysa ihjäl, satan va iskallt, och det var bara 1 grad ute, ja menar de är ju juni? men de är ju fjällen vädret växlar efter humör tydligen.

ja det gick iaf bra o jobba, inga större svårigheter, mona som jag jobbade med idag kan lite svenska så de var rätt lätt att förstå henne, hon lärde mig lite ord också, rätt snällt faktiskt, kändes som att de behövdes, :P

ja annars har allt gått bra idag, fårse va kvällen har att bjuda på.

saknar er alla där hemma, hoppas det är bra med er!

jag håller förövrigt med jenny,
julia, helene o kajsa ni måste uppdatera bloggen oftare ;D


ha de


första arbetsdagen.

Ja, nu ha jag nyss kommit hem, har vart o jobba eller på såkallad "upplärning" Det har gått riktigt bra faktiskt, jag har bäddat sängar o städat rum, och det funkade helt klart, känns väldigt skönt att börja jobba igen, dock vet jag inte hur mycket det kommer bli, lät som att dom hade lite för mycket personal, men jobba kommer jag att få iaf.

Sedan kommer jag åka hem lite tidigare nästa vecka, just eftersom dom inte visste hur mycket folk dom behövde just då, så sa sara att jag kunde ta en lång helg, så att jag åker nog redan hem på torsdag morgon med lite flyt :) 
I allafall, hade jag ett par fruktansvärt osköna skor idag, så nu skriker mina fötter verkligen, det gör gräsligt ont, så jag tar nog ett par skönare imorn. Men i det stora hela har allt gått bra, jag har vart på väg att gå vilse några gånger, plus att norska språket har vart lite besvärligt:P dock tror jag det är för att dom pratar fort och dialekt, ibland kunde jag inte ens urskilja ord. :P

Peter skjussade ner mig på (något slags komunhus ? ) tror ja, i allafall där man ska fixa norskt personnummer och sånt där nödvändigt, när vi kom dit stod det en liten fin skylt att dom hade stängt på tisdagar, självklart bara för att det var tisdag idag, så vi får åka ner imorn igen:P fick ju se lite av gata igen, en del bitar jag inte sätt, men han sa att i själva centrum, är det två gator båda är enkelriktade en uppåt o den andra neråt såklart, han sa oxå att turisterna brukar köra emot enkelriktningen, lät som nått jag skulle ha gjort typ:P

så nu får jag se va jag ska ägna kvällen till, typ göra något åt mina ömande fötter, borde göra middag oxå, är dock inte speciellt hungrig, men som sagt borde jag åt lite gröt imorse och två smörgåsar till lunch.

Det blir nog ingen mer uppdatering ikväll.


ha de


Måndag

Ja ni, jag tittade aldrig på trav igår, utan jag tog mig en till promenad upp på fjället istället. Och kvällen gjorde jag inte så mkt alls, förutom att fixa till lite i lägenheten och diskade :P haha vilket liv.

Ja idag kommer iaf Sara och Micke hem, så nu får jag sällskap:D
ser faktiskt fram emot det :)

Annars idag hade jag tänkt ut o springa en sväng, hittade ett fint löpspår igår, så det måste ju testas, och framåt eftermiddagen tänkte jag gå ner på gata, och köpa lite juice :) 
och imorn börjar jag jobba, det ska bli roligt, längtar faktiskt!

Jag uppdaterar mer ikväll, nu ska jag äta upp min Quinoa gröt och ut o springa.


Saknar er alla där hemma!